Elronthatatlan savanyított uborka recept

Recept elkészítése:

Elronthatatlan savanyított uborka recept

Hozzávalók:
2 liter friss uborka,
4-8 fej friss kapor, ízlés szerint,
1 /4 bögre savanyító só,
3 gerezd fokhagyma lehámozva és felaprítva,
1 bögre ecet,
3 bögre víz.

Elkészítés:

      Tisztítsuk meg az uborkát, villával szurkáljuk meg a héját. Helyezzük el az uborkákat a kifőzött üvegekben, 1 cm-es részt hagyva a tetejükön. Közben szórjuk meg a felvágott kaporfejek-kel és a felaprított fokhagymával. Tegyük félre az üvegeket.
Keverjük össze az ecetet, vizet és a sót egy 2 l-es tálban. Alapos keverés után 100%-os erősségen forraljuk fel (8-9 perc). Keverjük meg, majd öntsük a forró páclét az uborkákra. Kössük le az üvegeket, hagyjuk kihűlni.
Azonnali használatra: Tegyük a kihűlt üvegeket a hűtőszekrénybe és hagyjuk az ízeket összeérni 2 hétig. Hűtőszekrényben tároljuk.
Huzamos tárolásra: Gőzöljük be az üvegeket kb. 15 percig, vagy kövessük az alacsony hőmérsékletű pasztörizálás előírásait.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: