Egyszerű savanyúság recept

Recept elkészítése:

Egyszerű savanyúság recept

Hozzávalók:
Az üveg aljára néhány szem fekete borsot,
mustármagot,
köménymagot,
babérlevelet,
torma szeletet,
esetleg kaprot teszünk,
és erre kerül,
amit savanyítani akarunk. (Pl. paprika, uborka, gyalult káposzta, zöldparadicsom).

Elkészítés:

      A szükséges mennyiségű ízesítőlevet egy nappal előbb elkészítjük, hogy minden jól összeérjen benne. Minden liter vízhez 2,5 dl. 10 % -os ecetet, 15 dkg. cukrot, 3 dkg. sót, 1 mokkás kanálnyi borkénport keverünk. A levet az üvegekbe töltött savanyítani valóra öntjük. Sem főzni, sem gőzölni nem kell. Ropogós, friss, finom ízű savanyuságot kapunk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: