Édes-savanyú csillagtök recept

Recept elkészítése:

Édes-savanyú csillagtök recept

Elkészítés:

      A csillagtököket félbevágjuk, kimagozzuk, húsukból karalábévájóval kis gömböket formálunk. Sós vízben két percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk, és üvegbe rakjuk. A tartósító léhez 2,5 deci borecetet, vagy gyümölcsecetet, 2,5 dl száraz fehérbort, 2 babérlevelet, 2 szegfűszeget, mokkáskanálnyi szemes borsot, egy darabka gyömbért, 30-40 dkg cukrot felforralunk, kihűtjük, és csillagtök golyókra öntjük úgy, hogy ellepje. Szobahőmérsékleten lefödve, egy napig állni hagyjuk. Másnap a levet leöntjük, és ismét felfőzzük. Kihűtjük, majd az üvegbe visszaöntjük. Ezt harmadnap megismételjük, úgy, hogy a tökgolyókat a forrásban lévő lébe öntjük, és 2-3 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal az üvegekbe szedjük, és az újra felforralt lével leforrázzuk. Az üvegeket lekötjük, és száraz dunsztba tesszük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: