Ecetes fokhagyma recept

Ecetes fokhagyma recept

Hozzávalók:
1/2 kg fokhagyma,
egész bors,
só,
cukor,
babérlevél,
ecet,
tartósító (Na-benzoét),
celofán,
neszkávés üvegek.

Elkészítés:

      A 1/2 kg fokhagymát gerezdekre szedjük, meghámozzuk. A gerezdeket szorosan kisméretű (neszkávés) üvegekbe rakjuk, 3-4 szem borsot szórunk közé, a tetejére 1 babérlevelet teszünk. Ezután enyhe sós- cukros-ecetes salátalét készítünk, a fokhagymára öntjük, hogy jól ellepje, 1 késhegynyi tartósítószert teszünk a tetejére (v. a 2 celofán közé), lezárjuk, s a helyére tesszük. A fokhagyma kezdetben kissé zöldes színű lesz, ahogy érik (8-10 nap) újra visszakapja eredeti színét, és ezután fogyasztható.

vissza a főoldalra