Brassói saláta 1. recept

Brassói saláta 1. recept

Hozzávalók:
Két 5 literes üvegre számítva a következő anyagok kellenek hozzá:
1 kg fehér- és 70 dkg vöröskáposzta cikkekre vágva,
50 dkg kis gömbölyű paprika,
50 dkg közepes nagyságú uborka,
8 apró zöld dinnye egészben,
1 kg tömör, hófehér karfiol rózsáira szedve,
2 db közepes nagyságú, megtisztított sárgarépa négybe vágva,
egy-egy csomó friss kapor és zellerzöld.

Elkészítés:

      Mindezt az üvegekben szépen, egymást váltogatva elrendezzük, hogy ízlésesen tarka legyen. Sós vizet forralunk - literenként egy púpos evőkanál sót beletéve -, majd langyosra hűtjük. Az üvegbe tett zöldségfélékre öntjük, és lekötjük. Ne ijedjünk meg, ha zavarossá válik, mert idővel letisztul. Mivel ecet nem kerül bele, a káposzta savanyítja meg. Így íze is érdekes, a hordós káposztához hasonló. Télen különösen jól mutat a tálon ez a színes vegyes savanyúság.

vissza a főoldalra