Apró csemegeuborka recept

Recept elkészítése:

Apró csemegeuborka recept

Hozzávalók:
egészen apró, hibátlan uborka, tetszés szerinti mennyiségben,
a levéhez literenként:
1 csapott evőkanál só,
1,5 evőkanál kristálycukor,
4 szem egész fekete bors,
4 szem szegfűbors,
2 szem szegfűszeg,
1 szál friss kaporzöld,
1 szál tárkonyzöld,
kis darabka torma,
késhegynyi őrölt gyömbér,
késhegynyi köménymag,
ízlés szerint ecet,
1 mokkáskanál nátrium-benzoikum.

Elkészítés:

      Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük. Tiszta üveg- vagy műanyagtálba tesszük, és annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi. Az uborkát kivesszük a vízből, és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk. A vizet elkeverjük az ecettel. A zöldfűszerek kivételével az összes fűszert beleszórjuk, majd a tartósítóval is összekeverve felforraljuk. Az uborkával teli üvegekbe beledugjuk a megmosott és lecsurgatott kaprot meg a tárkonyt és a megtisztított tormát. A forró levet ráöntjük, és csak lazán kötjük le. Langyos helyen (napon vagy konyhában, a tűzhely mellett) egy héten keresztül érleljük. Leapadt levét pótoljuk, végül szorosan, légmentesen lekötjük. Megjegyzés: Célszerű kisebb üvegekbe tölteni, mert felbontás után hűtőszekrényben kell tartani.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: