Alföldi csemegeuborka 2. recept

Recept elkészítése:

Alföldi csemegeuborka 2. recept

Elkészítés:

      5 l-es üvegbe kb. 5 kg friss, hibátlan, jól mosott, apró uborkát téve, pár sárgarépa- és tormakarikát tehetünk közé. 3 l ízlés szerint ecetes vízhez 2 ek. sót, 4 ek. cukrot, 0.5 kk. köményt, 10-12 szem feketeborsot, ugyanannyi szegfűborsot, mogyorónyi gyömbért, 1-2 szál csombort, 1 kk. szalicilt téve, felforraljuk, az uborkára öntjük. Ha a lé kihűlt, az üvegeket lazán lekötve, 1 hétig meleg helyen tartjuk. A maradék fűszeres-ecetes lét ráöntve, 1 kk. vászonba kötött mustármagot teszünk rá. Jól lekötve, hűvös helyre rakjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: