Saslik vesepecsenyéből (cseh recept) recept

Recept elkészítése:

Saslik vesepecsenyéből (cseh recept) recept

Hozzávalók:
60 dkg vesepecsenye,
2 evőkanál olaj,
2 fej hagyma,
1 citrom,
1 evőkanál apróra vágott kapor,
só,
őrölt bors,
néhány csepp ecet.

Elkészítés:

      A hártyájától megtisztított vesepecsenyét kockákra vágjuk (fejenként 4 kocka), megsózzuk, megborsozzuk, és jól elkeverjük az apróra vágott hagymával és a citrom levével. Kőedénybe helyezzük, és legalább 6 órán át, állni hagyjuk. A húst nyársra húzzuk (egy nyársra 4-5 kockát), megkenjük olajjal és faszénen (esetleg serpenyőben) minden oldaláról alaposan átsütjük. Átmelegített edénybe tesszük, kaporral elkevert, karikákra vágott hagymát adunk hozzá, ecettel megcsepegtetjük és tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: