Rablóhús fácánnal recept

Recept elkészítése:

Rablóhús fácánnal recept

Hozzávalók:
1 db fácán,
20 dkg füstölt szalonna,
fokhagymakrém,
ételízesítő,
bors, só,
alufólia.

Elkészítés:

      A fácánt száraz állapotban megkopasztjuk. Ezután felbontjuk és kibelezzük a szárnyast. Levágjuk a nyakát és a lábait. Alaposan megmossuk kívülről és belülről is, és szárazra töröljük. Ezután a fácánt bedörzsöljük fokhagymakrémmel, megszórjuk ételízesítővel, sóval és borssal kívül - belül bedörzsöljük, majd fóliába csomagoljuk. Két napig hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben. Amikor kivesszük a pácolt húst a hűtőszekrényből, egy újabb réteg fóliát tekerünk rá. Parázsba ágyazva sütjük. Negyedóra múlva levesszük róla a fóliarétegeket, és kétágú nyársra húzzuk. A parázs felett ropogósra sütjük úgy, hogy időnként olajjal meglocsoljuk. Ízlés szerint utána sózhatjuk. Savanyúsággal kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: