Orosz saslik recept

Recept elkészítése:

Orosz saslik recept

Hozzávalók:
50 dkg sertés, borjú, vesepecsenye vagy juhhús,
20 dkg vöröshagyma,
5 dkg vaj,
10 dkg zöldhagyma,
20 dkg paradicsom,
3 dkg só,
1 g bors,
1 dl ecet,
1 csomag petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      A húst darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, apróra vágott hagymát adunk hozzá, porcelán vagy mázas edénybe tesszük, és 2 evőkanál gyenge ecetet öntünk rá. Petrezselyem zöldet adunk hozzá. Befedjük, és 2-3 órára hűvös helyre állítjuk, hogy a húst átjárja a páclé. A húsdarabokat hagymaszeletekkel felváltva pálcikára szúrjuk, és serpenyőben megsütjük.
A kész saslikot levesszük a pálcikáról, tálba rakjuk és leöntjük vajjal.
Zöldhagymával, gerezdekre vágott paradicsommal, párolt rizzsel körítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: