Csirkés rablóhús recept

Recept elkészítése:

Csirkés rablóhús recept

Hozzávalók:
1 csirkemell,
3 evőkanál olaj,
20 dkg egyforma,
kicsi gombafej,
2 vékony szeletre vágott húsos szalonna (10 dkg),
2 húsos zöldpaprika,
20 dkg apró vöröshagymafej,
2 közepes, hosszúkás burgonya,
1 teáskanál mustár,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött bors és só.

Elkészítés:

      Előkészítünk 4 egyforma nagyságú nyársat. (Lehet fém- vagy fanyárs, akár hurkapálca is.). A csirkemellet kicsontozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, ugyancsak akkora kockákra vágjuk, mint amekkorára a csirkemellet szabtuk. A szalonnát és a nyers, meghámozott burgonyát ugyancsak felkockázzuk. A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, de egyben hagyjuk. A nyársakra a következő sorrendben tűzzük fel a hozzávalókat: hagyma, csirkemell, szalonna, zöldpaprika, burgonya, gomba, ismét hagyma. Az olajat, a mustárt, a sót és a borsot összekeverjük, hozzáadjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd bekenjük vele a nyársakon felsorjázott nyersanyagokat.
Előmelegített grillsütőbe vagy a gázsütő rácsára fektetve, közepes lángon minden oldalát megsütjük. Jó, ha alárakunk egy tepsit, amibe belecsuroghat a sülő étel szaftja. Még jobb, ha nagyon vékonyra vágott kenyérszeletkéket rakunk a tepsibe, így az ízes lé rácsurog a kenyérre, ez mindjárt egyben köret gyanánt is szolgálhat. A rablóhús mellé ne felejtsünk el salátát kínálni!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: