Párizsis tésztasaláta recept

Recept elkészítése:

 Párizsis tésztasaláta recept

Hozzávalók:
20 dkg párizsi egy darabban,
10 dkg nagykockatészta,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 tojás,
1 evőkanál mustár,
4 evőkanál olaj,
1 citrom kicsavart és átszűrt leve,
ízlés szerint só, porcukor és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A tésztát forrásban lévő, 1 teáskanál sóval és ugyanennyi olajjal elkevert vízbe teszem és megfőzöm, majd hideg vízzel leszűrve jól lecsöpögtetem. Külön edényben a tojásokat keményre főzöm, és hideg vízben lehűtve meghámozom. A főtt sárgájukat kiszedem, a tojásfehérjéket pedig kis kockákra vágom. A salátához való öntetet a következőképpen készítem: a mustárt simára keverem az olajjal és a tojássárgákkal, majd hozzáöntöm a citromlevet, a sót, borsot és a porcukrot. Addig keverem, amíg egynemű, sűrű öntet lesz belőle. Apránként belekeverek 3-4 evőkanál vizet, és félreteszem. A párizsi bőrét lehúzom és vékony karikákra vágom, majd a karikákat egymásra téve, akkora kockákra aprítom, amekkora a tésztakocka. A megtisztított hagymát ugyancsak felkockázom, és megsózom. 10 perc múlva belekeverem az öntetbe a párizsival és a tojásfehérje-kockákkal együtt, ezután a főtt tésztát is belekeverem. A salátástálat befedem, és a hűtőszekrényben 2-3 órán keresztül érlelem.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: