Karottás finommetélt-saláta recept

Recept elkészítése:

 Karottás finommetélt-saláta recept

Hozzávalók:
2 csokor tavaszi új karotta (egyforma apró sárgarépafajta),
10 dkg cérnametélt,
5 dkg mazsola,
1 citrom leve és reszelt héja,
1 csokor petrezselyemzöld,
4 evőkanál olaj,
1-2 evőkanál méz (ízlés szerint),
1 evőkanál mustár,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

      A mártáshoz egyneműre keverem a citromlevet, a mustárt, a mézet és az olajat, majd sóval, borssal és a reszelt citromhéjjal ízesítem. A cérnametéltet összetöröm, és sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Ezután hideg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetem. A még meleg főtt tésztát belekeverem a salátamártásba, és hagyom, hogy kihűljön. Közben a sárgarépákat megtisztítom, majd az almareszelő legdurvább fokán szép hosszú, nagyon vékony csíkokra reszelem. A mazsolát megmosom, szárától megtisztítom, és szűrőbe teszem. Kevés, forrásban lévő vízbe lógatom, és az újraforrástól számított 2 percig főzöm. Ez alatt fellazul, és puhává válik. A vízből kivéve jól lecsöpögtetem, majd a lereszelt sárgarépával és apróra vágott petrezselyemzölddel együtt hozzákeverem a salátához. A salátástálat befedem, és a hűtőszekrénybe rakom. Fél napig érlelem, és tálalás előtt ismét átkeverem.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: