Fejes saláta metélőhagymával recept

Recept elkészítése:

 Fejes saláta metélőhagymával recept

Elkészítés:

      Két szép nagy fej salátát jól megmosunk, és hűtőszekrényben jól lehűtjük. Közben porcelán vagy zománcozott keverőtálba teszünk két evőkanálnyi majonézt, hozzáteszünk 1 dl nem savanyú tejfelt és két db keményre főzött, jól lehűtött és finom tormareszelőn lereszelt tojást: Megsózzuk, egy csipetnyi törött borsot adunk hozzá, és habverővel jól összekeverjük, végül beleteszünk egy kis csomó finomra összevágott metélőhagymát, ezt is elkeverjük benne, és hűtőszekrényben jól előhűtjük a mártást is. Közvetlenül a tálalás előtt keverjük bele a mártásba a kisebb levélkékre szaggatott fejes salátát, néhány percre visszatesszük a hűtőszekrénybe, és mielőtt az asztalra adjuk, belekeverjük egy fél citrom kicsavart, megszűrt levét.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: