Cézár saláta recept

Recept elkészítése:

Cézár saláta recept

Hozzávalók:
1/2 - 1/2 fej fodros és fejes salàta,
1 kisebb cukkíni,
1 sàrgarépa,
4 paradicsom,
2 mogyoróhagyma.

Öntet:
2 ek. màlna- vagy fehérborecet,
6 ek. olívaolaj,
1 tk. dijoni mustàr,
só,
frissen őrölt feketebors.

Ezenkívül:
4 szelet toastkenyér,
30 g vaj.

Elkészítés:

      1. A friss, ropogos leveleket jol megmossuk és nagyobb darabokra tépkedjük, 4 tànyérra helyezzük.
      2. A cukkínit és a répàt meghàmozzuk és "julienne"-re vàgjuk (egészen vékony hosszu csikokra). A paradicsomokat 8 felé, a mogyorohagymàt vékonyan felkarikàzzuk. A zöldségeket elrendezzük a salàtàstàlon.
      3. Az ecetet, olajat és mustàrt habverövel alaposan elkeverjük, majd sozzuk, borsozzuk. Az öntetet a salàtàra csepegtetjük.
      4. A toastkenyerek héjàt levàgjuk, majd felkockàzzuk. A vajat egy edényben felforrositjuk, és àllandoan kavargatva aranybarnàra sütjük benne a kenyérdarabokat. Ha elkészültk, a salàtàra szorjuk. Izlés szerint adhatunk hozzà soval, Worcester- szosszal. mogyorohagymàval és kapribogyoval izesitett tartàrmàrtàst.

Elkészítés ideje: 40perc

Receptek kategória: