Zöldséges-rizses csirke recept

Zöldséges-rizses csirke recept

Hozzávalók:
Csirke 1.2 kg,
zsír 10 dkg,
vöröshagyma 15 dkg,
sárgarépa 10 dkg,
fehérrépa 10 dkg,
zeller 5 dkg,
zöldborsó 10 dkg,
zöldpetrezselyem 1 csomó,
gomba 5 dkg,
rizs 25 dkg,
Pannónia sajt 20 dkg,
só, törött bors.

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, majd megsózva néhány percet állni hagyjuk. Zsírban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, és rárakjuk a csirkedarabokat. Jól átpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és a zellert. Kevés ideig még együtt pirítjuk, ezután beletesszük a friss zöldborsót és megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel és törött borssal, Fedővel letakarva pároljuk, mindig csak egy kevés vizet aláöntve. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott gombát, és együtt tovább pirítjuk. Közben a rizst a felhevített 5 dkg zsírban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkéhez. A rizs mennyiségének kétszerese forró vízzel felöntjük, és lefedve együtt készre pároljuk. A kész rizses csirkéhez hozzákeverjük a reszelt Pannónia sajt felét, a másik felét a kitálalt étel tetejére szórjuk.

vissza a főoldalra