Vörösborban párolt libamájgombóc sajttal recept

Vörösborban párolt libamájgombóc sajttal recept

Hozzávalók:
Libamáj 40 dkg,
tojás 2 db,
zsemle 1 db,
vaj 6 dkg,
zöldpetrezselyem 1 ½ cs.,
gomba 8 dkg,
füstölt szalonna 5 dkg,
liszt 6 dkg,
vörösbor 5 dl,
Pannónia sajt 20 dkg,
borsikafű,
őrölt fehér bors, só.

Elkészítés:

A szép, érett libamájat hártyájától megtisztítjuk, majd az áztatott és kinyomkodott zsemlével együtt áttörjük. Keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, a lágy vaj felét, az apróra vágott zöldpetrezselymet, az apró kockákra darabolt gombát és a kisütött, leszűrt, ropogós füstölt szalonnakockákat. Végül annyi lisztet keverünk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Őrölt fehér borssal, borsikafűvel és sóval ízesítjük. Ezután kisebb gombócokat formálunk belőle, és a forrásban lévő vörösborban kifőzzük. Amikor megfőttek, szűrőkanállal kivesszük, felhevített vajra tesszük, és néhány percen át pirítjuk őket. Tálaláskor gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal.

vissza a főoldalra