Vitaminsaláta zöldfűszeres krémsajttal recept

Vitaminsaláta zöldfűszeres krémsajttal recept

Hozzávalók:
Retek 10 dkg,
uborka 20 dkg,
zöldpaprika 10 dkg,
paradicsom 10 dkg,
metélőhagyma 1 csomó,
gomba10 dkg,
citrom 1 db,
zöldfűszeres Medve krémsajt 20 dkg,
tejföl 2 dl,
fejes saláta 1 db,
főtt tojás 1 db,
őrölt fehér bors,
citromfű,
só.

Elkészítés:

A retket és az uborkát vékony karikákra vágjuk, külön edénybe téve egyenletesen megsózzuk és kb. 8-10 percig állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük, a metélőhagymát apróra vágjuk. A megtisztított és jól megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk és kevés, enyhén sós, citromos vízben néhány percig pároljuk, majd kihűtjük. Keverőtálba tesszük a zöldfűszeres krémsajtot, hozzáöntjük a tejfölt, és habverővel simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, citromfűvel, citromlével ízesítjük és hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát. Belekeverjük az előkészített zöldségeket és a jól megmosott, apró darabokra tépett fejes salátát. Talpas poharakban, tetejükön tojáskarikákkal, jól behűtve kínáljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók