Töltött burgonya Csípőspaprikás Medve sajttal recept

Töltött burgonya Csípőspaprikás Medve sajttal recept

Hozzávalók:
Burgonya 60 dkg,
vaj 3 dkg,
liszt 3 dkg,
tejszín 1 dl,
Csípőspaprikás Medve sajt 15 dkg,
tojássárgája 1 db,
Pannónia sajt 5 dkg,
fejes saláta 1/2 db,
zselatin 1 dkg,
só, pirospaprika.

Elkészítés:

A kiválogatott, hosszúkás, 12-15 dkg-os burgonyákat hideg vízben alaposan megmosunk. Szárazra töröljük, majd egy sütőlemezre téve a sütőben puhára sütjük. Sütés közben megforgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen pirosra süljön. A sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk, majd óvatosan meghámozzuk úgy, hogy a burgonyát ne sértsük meg. Kihűlés után hosszanti irányban jól bevágjuk, hogy az elkészített sajtkrémmel tölthető legyen.
A vajat a liszttel felhevítjük, majd a tejszínt hozzáöntve felforraljuk. Beletesszük a Csípőspaprikás Medve sajtot, a tojássárgáját, kevés erős pirospaprikával fűszerezzük és takaréklángon, gyakori keveréssel krémmé főzzük. Amikor a krém langyosra hűlt, csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és ízlésesen a burgonyákba töltjük. A lereszelt Pannónia sajttal a sajtkrém külső részét beszórjuk. Hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük, majd olvasztott aszpikkal vékonyra bekenjük.
Zöldsaláta levélre tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók