Svájci saláta recept

Svájci saláta recept

Hozzávalók:
Burgonya 30 dkg,
zeller 15 dkg,
kígyóuborka 15 dkg,
fejes saláta 1 db,
zöldpaprika 10 dkg,
paradicsom 10 dkg,
majonéz15 dkg,
citrom 1 db,
tejszín 1 dl,
Pannónia sajt 12 dkg,
reszelt 8 dkg Pannónia sajt,
őrölt fehér bors, só.

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk, és metéltre vágjuk. Hasonlóan készítjük el és daraboljuk fel a zellert is. A kígyóuborkát megmossuk, vékony karikákra vágjuk, és egyenletesen megsózzuk. A fejes saláta leveleit apró darabokra tépjük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, és a zöldpaprikával együtt kis kockára vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat keverőedénybe tesszük. A majonézt szűrt citromlével, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd a tejszínt hozzáöntve habverővel simára keverjük. A zöldségeket óvatosan beleforgatjuk a mártásba, majd hozzáadjuk a felkockázott Pannónia sajtot. Előhűtött üvegtányérokon, jól lehűtve tálaljuk. Tetejét reszelt Pannónia sajttal meghintjük, és paradicsomkarikákkal díszítjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók