Stircelt burgonya köményes göcseji csemege sajttal recept

Stircelt burgonya köményes göcseji csemege sajttal recept

Hozzávalók:
Burgonya 1.2 kg,
vaj 8 dkg,
vöröshagyma 10 dkg,
zsemlemorzsa 3 dkg,
köményes Göcseji csemege sajt 15 dkg,
só.

Elkészítés:

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és még melegen lereszeljük. Egy serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. A hagymára borítjuk a lereszelt burgonyát, jól elkeverjük, megsózzuk, és néhány percig folyamatos keverés mellett sütjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, meghintjük zsemlemorzsával és beletesszük a burgonyát. Tetejét befedjük a felszeletelt köményes Göcseji csemege sajttal, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és forró sütőben szép pirosra sütjük.

vissza a főoldalra