Sopszka saláta recept

Sopszka saláta recept

Hozzávalók:
Kígyóuborka 20 dkg,
paradicsom 20 dkg,
zöldpaprika 10 dkg,
vöröshagyma 10 dkg,
olívaolaj 5 cl,
Pannónia sajt 15 dkg,
só.

Elkészítés:

A kígyóuborkát jól megmossuk, és kockára vágjuk. A paradicsom héját eltávolítjuk, és az uborkához hasonlóan daraboljuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és azt is szép, egyforma nagy kockára vágjuk.
Az így előkészített anyagokat keverőtálba tesszük, megszórjuk finomra vágott vöröshagymával, és lazán összekeverjük. A hűtőszekrénybe téve legalább egy órán át, állni hagyjuk. Közvetlen a tálalás előtt megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és reszelt Pannónia sajttal megszórjuk.

vissza a főoldalra