Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta recept

Recept elkészítése:

Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta recept

Hozzávalók:
Kelkáposztalevél 8 db,
gépsonka 16 dkg,
Pannónia sajt 20 dkg,
liszt 10 dkg,
tojás 2 db,
zsemlemorzsa 15 dkg,
olaj 2 dl,
só.

Elkészítés:

A kelkáposztafejet forrásban lévő vízbe tesszük és lefejtünk róla 8 szép levelet. Papírtörölközővel leitatjuk róluk a vizet. Minden levélre ráhelyezünk egy szép szelet gépsonkát, egy ujjnyi vastag és 4-5 cm hosszú Pannónia sajtot. Két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Vigyázzunk, hogy a sajtrúd minden oldalról jól be legyen csomagolva. A töltött káposztaleveleket lisztbe, enyhén sózott felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Forrón, tartármártással előételként, vagy körettel önálló
vacsoraként tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: