Sajtos töltött gombafejek recept

Recept elkészítése:

Sajtos töltött gombafejek recept

Hozzávalók:
Gomba 60 dkg,
zsír 5 dkg,
vöröshagyma 5 dkg,
zöldpetrezselyem 1 cs.,
paradicsompüré 3 dkg,
fehérbor 1 dl,
tojás 1 db,
zsemlemorzsa 5 dkg,
vaj 3 dkg,
Pannónia sajt 15 dkg,
őrölt fehér bors, só.

Elkészítés:

Személyenként 4 db egyforma nagy, nagyobb gombafejet félreteszünk. A többi gombát a szárakkal együtt apróra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, őrölt fehér borssal és sóval fűszerezzük, vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük és megpirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét és a fehérbort, majd pép sűrűségűre főzzük. Végül hozzáadjuk a tojást és egy kevés zsemlemorzsát. A félretett gombafejeket egy kivajazott tűzálló edénybe, sorba rakjuk és megtöltjük a fűszeres gombapéppel. Tetejükre sajtszeleteket teszünk, és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Párolt rizzsel, vagy burgonyapürével kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: