Sajtos töltött csuka recept

Recept elkészítése:

Sajtos töltött csuka recept

Hozzávalók:
Csuka 1 kg,
fokhagyma 4 gerezd,
fehérbor 2 dl,
füstölt kolbász 15 dkg,
sonka 5 dkg,
Pannónia sajt 20 dkg,
tej 2 dl,
zsemle 4 db,
olaj 3 cl,
gomba 15 dkg,
vöröshagyma 10 dkg,
zsír 3 dkg,
burgonya 1 kg,
füstölt szalonna 12 dkg,
mustár 2 dkg,
Piros Arany 2 dkg,
sáfrány,
só.

Elkészítés:

A megtisztított halat mindkét oldalán sűrűn beirdaljuk, és a vágásba fokhagymaszeleteket teszünk. Megöntözzük a fehérborral, és állni hagyjuk. A töltelékhez a kolbászt, a sonkát és a sajtot ledaráljuk. A tejbe áztatott zsemlét csipetnyi sáfránnyal fűszerezzük. A felszeletelt gombát kevés olajon, finomra vágott hagymával, pirospaprikával pörköltszerűen elkészítjük, majd összekeverjük a húsos-sajtos masszával és egy kevés fehérborral. A tölteléket a hal hasüregébe töltjük, és hústűvel lezárjuk a nyílást. Kizsírozott tepsibe megtisztított burgonyát karikázunk, és arra helyezzük az olvasztott vajjal megkent halat. Vékony szalonnalapokkal betakarjuk, és a tetejére egy-egy csík mustárt és piros aranyat nyomunk. A kimaradt tölteléket is a hal mellé tesszük. Közepes hőmérsékletű sütőben puhára sütjük, sütés közben néha meglocsoljuk saját pecsenyelevével.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: