Sajtos ponty tepsiben recept

Recept elkészítése:

Sajtos ponty tepsiben recept

Hozzávalók:
Ponty 1 kg,
ételízesítő 5 dkg,
margarin 5 dkg,
tejföl 4 dl,
tojás 2 db,
liszt 6 dkg,
szeletelt Pannónia sajt 20 dkg,
Pannónia sajt 10 dkg,
fokhagyma 2 gerezd,
almaecet,
babérlevél,
bazsalikom,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A megtisztított pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az így előkészített halat egy margarinnal kikent tűzálló tál aljára fektetjük. Közben a tejfölt tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés delikáttal simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet. Az öntetet a pontyra terítjük, és közepesen meleg sütőbe tesszük. Amikor a hal már majdnem megpárolódott, megemelve 2-3 szelet Pannónia sajtot csúsztatunk alá, a tetejét reszelt sajttal meghintjük és rápirítjuk. Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: