Sajtos káposzta recept

Recept elkészítése:

Sajtos káposzta recept

Hozzávalók:
Fejes káposzta 1.4 kg,
vaj 8 dkg,
vöröshagyma 10 dkg,
tej 3 dl,
reszelt Karaván sajt 20 dkg,
zsemlemorzsa 5 dkg,
liszt 5 dkg,
szerecsendió,
babérlevél,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük és kb. 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük. Serpenyőben 5 dkg vajat olvasztunk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a forró tejet, és sűrű mártássá főzzük. Reszelt szerecsendióval, őrölt borssal, babérlevéllel fűszerezzük és megsózzuk. Takaréklángon, gyakori keveréssel 15-20 percig főzzük, közben 10 dkg reszelt Karaván sajtot adunk hozzá. Összekeverjük a káposztával, szükség szerint megsózzuk, és vajjal kikent tepsibe terítjük. A maradék reszelt sajttal és a zsemlemorzsával meghintjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Sertéssülthöz, sertéscsülökhöz adható köret, de önálló vacsoraételnek is kitűnő.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: