Sajtos hagymaleves recept

Recept elkészítése:

Sajtos hagymaleves recept

Hozzávalók:
Vöröshagyma 25 dkg,
vaj 5 dkg,
liszt 3 dkg,
tojás 1 db,
reszelt Pannónia sajt 15 dkg,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpároljuk, liszttel beszórjuk, világosbarnára pirítjuk, és állandó keverés mellett vízzel felengedjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és tíz percig főzzük. A levest nagyon forrón kis tűzálló tálakba merjük, minden személynek külön-külön. Egy tojást felverünk, belekeverjük a reszelt sajtot. Minden tál leves tetejére kis halmot rakunk a sajtos masszából. Rögtön ezután nagyon forró sütőbe tesszük kb. 5 percre, hogy a keverék a leves tetején aranyszínű legyen. Azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: