Sajtos-gombás sertésszelet recept

Recept elkészítése:

Sajtos-gombás sertésszelet recept

Hozzávalók:
Gomba 20 dkg,
vöröshagyma 5 dkg,
olaj 8 cl,
zöldpetrezselyem 1 cs.,
liszt 8 dkg,
tojás 1 db,
sertéskaraj 60 dkg,
Steak fűszeres reszelt Pannónia sajt 10 dkg,
reszelt Pannónia sajt 10 dkg,
vaj 3 dkg,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A gombát apróra összevágjuk. A finomra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a gombát, és erős tűzön megpirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Ha zsírjára pirult, egy mokkáskanálnyi liszttel pár pillanatig együtt pirítjuk, majd a tojást hozzáütve, gyorsan sima péppé keverjük, levesszük a tűzről és kihűtjük. Sovány sertéskarajból (teljesen kicsontozva) 8 kisebb szeletet vágunk, kiverjük, megsózzuk, és lisztbe mártjuk. Kevés forró olajban mindkét oldalukat megsütjük, és tűzálló tálra tesszük. Egyenletesen szétterítjük rajtuk a gombapépet és rászórjuk a Steak fűszeres reszelt sajtot. Kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk és forró sütőben, felső lángon úgy sütjük meg, hogy a teteje aranysárgára piruljon. Reszelt Pannónia sajttal elkevert, őrölt borssal ízesített paradicsomos párolt rizzsel tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: