Recept elkészítése:
Sajtos-gombás halszeletek recept
Hozzávalók:
Tonhal 60 dkg,
liszt 5 dkg,
zsír 8 dkg,
vaj 8 dkg,
vöröshagyma 10 dkg,
gomba 15 dkg,
fokhagyma 2 gerezd,
paradicsompüré 2 dkg,
zöldpetrezselyem 1/2 csomó,
Karaván sajt 30 dkg,
só, fehér bors.
Elkészítés:
8 szelet tonhalfilét sóval, fehérborssal beszórunk, lisztbe mártva, kevés forró zsírban mindkét oldalát elősütjük, és megvajazott tűzálló tálon egymás mellé rakjuk. 5 dkg vajban kis fej reszelt hagymát és 15 dkg gombát pirítunk. Sóval, fehérborssal, fokhagymával ízesítjük, majd paradicsompürével, apróra vágott petrezselyemmel gazdagítjuk. Ráöntjük a halszeletekre, és 300 g reszelt Karaván sajttal bőven megszórjuk. Mérsékelt hőfokon ropogósra sütjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges