Sajtleves háziasan recept

Sajtleves háziasan recept

Hozzávalók:
Liszt 4 dkg,
vaj 4 dkg,
száraz fehérbor 2 dl,
húsleveskocka 1 db,
fokhagyma 3 gerezd,
tejföl 2 dl,
Karaván sajt 20 dkg,
tojássárgája 2 db,
kifli 2 db,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, 8 dl hideg vízzel és a száraz fehérborral felengedjük. Habverővel simára keverjük, majd beletesszük a húsleveskockát. Apróra vágott, vagy reszelt fokhagymával, őrölt borssal, sóval ízesítjük, és 8-10 percig gyenge tűzön forraljuk. Keverőtálba tesszük a tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot és a tojássárgáját. Jól összedolgozzuk, és egy levesestálba öntjük. Állandó keverés mellett rámerjük az elkészült, forró levest. A kifli-karikákat bedörzsöljük fokhagymával, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben megpirítjuk. A leves mellé kínáljuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk