Rizsropogós recept

Rizsropogós recept

Hozzávalók:
Rizs 20 dkg,
vaj 5 dkg,
Pannónia sajt 10 dkg,
tojás 4 db,
liszt 10 dkg,
zsemlemorzsa 15 dkg,
olaj 4 dl,
só.

Elkészítés:

A rizst megmossuk, és jól lecsepegtetjük. Kb. félliternyi forró, sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a vajat, és fedővel letakarva puhára pároljuk. Amikor elkészült, levesszük a tűzről. Belekeverjük a reszelt sajtot és 2 db tojást, kihűtjük, és 6-8 cm hosszú rudakat formázunk belőle. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Ha önálló ételként fogyasztjuk, akkor tartármártást kínálunk mellé, de sültek, pecsenyék köreteként is tálalhatjuk.

vissza a főoldalra