Recept elkészítése:
Rizsropogós recept
Hozzávalók:
Rizs 20 dkg,
vaj 5 dkg,
Pannónia sajt 10 dkg,
tojás 4 db,
liszt 10 dkg,
zsemlemorzsa 15 dkg,
olaj 4 dl,
só.
Elkészítés:
A rizst megmossuk, és jól lecsepegtetjük. Kb. félliternyi forró, sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a vajat, és fedővel letakarva puhára pároljuk. Amikor elkészült, levesszük a tűzről. Belekeverjük a reszelt sajtot és 2 db tojást, kihűtjük, és 6-8 cm hosszú rudakat formázunk belőle. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Ha önálló ételként fogyasztjuk, akkor tartármártást kínálunk mellé, de sültek, pecsenyék köreteként is tálalhatjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges