Pannónia pogácsa recept

Recept elkészítése:

Pannónia pogácsa recept

Hozzávalók:
Főtt, áttört burgonya 30 dkg,
liszt 40 dkg,
libazsír 10 dkg,
tojás 2 db,
élesztő 3 dkg,
tej 1 dl,
darált tepertő 15 dkg,
Pannónia sajt 15 dkg,
só.

Elkészítés:

A burgonyát, a lisztet, a libazsírt és egy tojást a kevés langyos tejben felfuttatott élesztővel összegyúrok. Lisztezett gyúró-deszkán 1,5 cm vastag lappá nyújtom, rákenem a darált tepertőt és meghintem a reszelt sajt 1/3-ával. Összehajtogatom, és 1 órát pihentetem. Ismét kinyújtom, meghintem a reszelt sajt második 1/3-ával és 1 órát pihentetem. Legvégül 2 cm vastagra nyújtom, bevagdosom, tojással megkenem, rászórom a maradék reszelt sajtot, és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A tepsiben még fél órát pihentetem. Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütöm.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: