Endívia saláta zöldfűszeres krémsajttal recept

Recept elkészítése:

Endívia saláta zöldfűszeres krémsajttal recept

Hozzávalók:
Endívia saláta 60 dkg,
zöldfűszeres Medve krémsajt 15 dkg,
joghurt 4 dl,
cukor 2 dkg,
citrom 1 db,
zöldpetrezselyem 1/2 cs. metélőhagyma 1 csomó,
só.

Elkészítés:

Az endívia külső, sérült leveleit eltávolítjuk, tövét levágjuk, megmossuk. A lecsepegtetett salátaleveleket tiszta ruhával szárazra itatjuk, majd hűtőszekrényben előhűtjük. A zöldfűszeres Medve krémsajtot és a joghurtot keverőtálba tesszük, és habverővel simára keverjük. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, hozzákeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet és metélőhagymát. Az öntetet közvetlenül tálalás előtt keverjük a salátához.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: