Borjúszelet Dubarry módra recept

Recept elkészítése:

Borjúszelet Dubarry módra recept

Hozzávalók:
Borjúcomb 60 dkg,
vaj 8 dkg,
liszt 10 dkg,
kelvirág 70 dkg,
tej 5 dl,
tojássárgája 1 db,
tejszín 1 dl,
Pannónia sajt 15 dkg,
szerecsendió,
őrölt fehér bors, só.

Elkészítés:

A borjúcombból négy egyforma szeletet vágunk, kissé kiverjük, megsózzuk. Mindkét oldalát lisztbe mártva kevés forró zsírban megsütjük, és egy kivajazott tepsibe helyezzük. A megtisztított, megmosott kelvirágot enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük és lehűtjük. Mindegyik hússzelet tetejére egy-egy kelvirág halmot teszünk. Közben elkészítjük a gratin-mártást. Világos vajas rántást készítünk 5 dkg vajból és ugyanennyi lisztből. Felengedjük a forró tejjel, és habverővel sűrű mártássá keverjük. Sóval, reszelt szerecsendióval és őrölt fehér borssal fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt és a lereszelt Pannónia sajt felét. A húsra helyezett kelvirágot a mártással leöntjük, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és forró sütőben megsütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: