Almás sajtpuding recept

Recept elkészítése:

Almás sajtpuding recept

Hozzávalók:
Pannónia sajt 30 dkg,
alma 2 db,
tojás 4 db,
rizsliszt 5 dkg,
vaj 3 dkg,
tejföl 2 dl,
curry,
szerecsendió,
őrölt fehérbors,
só.

Elkészítés:

A Pannónia sajtot lereszeljük, és 5 dkg-ot félreteszünk. A tojások sárgáját a tejjel, a rizsliszttel és a fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt almát és a 25 dkg sajtot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a sajtos masszához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Kivajazott tűzálló tálba öntjük, a tálat vízzel telt tepsibe állítjuk. Közepesen meleg sütőbe tesszük, és addig gőzöljük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad rá. Közben a tejfölt megsózzuk, a maradék 5 dkg reszelt Pannónia sajttal összekeverjük, és a megsült sajtpudingra öntjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: