Almás rétes 2. recept

Recept elkészítése:

Almás rétes 2. recept

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
1 kg savanykás alma,
10-15 dkg kristálycukor,
5 dkg darált dió,
10 dkg zsemlemorzsa,
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
0,5 dl olaj.

Elkészítés:

      Először elkészítem a tölteléket. Az almát megmosom, kicsumázom, és héjastól lereszelem. Tálban kicsit kinyomkodom (a leve megiható), majd összekeverem a darált dióval, a sárgabaracklekvárral, a fahéjjal, és annyi cukorral, hogy csak kellemesen édes, de ne túl édes legyen. Egy tiszta konyharuhát megnedvesítek, s alaposan kicsavarom. A munkaasztalra kiterítem. A réteslapcsomagot szétszedem, és elfelezem. Az egyik adagot visszacsúsztatom a zacskóba, hogy ne száradjon ki. A szétnyitott lapok mindegyikét megolajozom, egymásra borítom a konyharuhán, és teljes felületét megszórom a zsemlemorzsa felével. A szélére egy csíkban felhalmozom a töltelék felét, egyenletesen elosztom, majd a konyharuha segítségével szorosan felcsavarom. A rudat ráteszem a sütőlemezre. A másik adagot ugyanígy elkészítem. Mindkét rétes oldalát és tetejét beolajozom, majd az előmelegített, közepesen forró sütőbe téve, szép pirosra megsütöm. Még forrón felszeletelem, és a tetejét kevés porcukorral meghintve tálalom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: