Tejszínes-mustáros pulykamáj recept
Hozzávalók:
50 dkg pulykamáj,
2 dl tejszín,
5 dkg vaj (vagy margarin),
2 evőkanál mustár,
1 fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál majoránna, ugyanannyi törött bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A vajon megfonnyasztom a nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd ráteszem a csíkokra vágott májat. (A szíveket leszedem és később más ételhez felhasználom.) Fehéredésig pirítom, ezután meghintem a borssal és a majoránnával, majd ráöntöm a mustárral simára kevert tejszínt. Kevergetve felforralom, végül meghintem a finomra metélt petrezselyemzölddel, és a lángról lehúzva, 10 percig hagyom befedve. Csak a tányéron szabad megsózni, különben megkeményedik. Burgonyalepénnyel vagy sós, Töltelék nélküli, üres palacsintával tálalom.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges