Sajtos-sonkás töltött pulykamell recept

Sajtos-sonkás töltött pulykamell recept

Hozzávalók:
4 szép nagy szelet pulykamell,
5 dkg reszelt márványsajt,
10 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
1 evőkanál vaj,
2 dl tej,
2 dl tejföl,
1 tojás,
1 evőkanál liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág és pástétomfűszer,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A főtt sonkát a tisztított vöröshagymával együtt ledarálom és összekeverem a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. A pulykamellszeleteket húskalapáccsal gyengén kiverem és a sajtos-sonkás tölteléket négy részre osztva a húsra kenem. Szorosan összegöngyölöm, egyenként alufóliába csomagolom, majd forrásban lévő vízbe teszem és kis lángon 30 percig forralom a tekercseket. Közben a vajat felmelegítem, a lisztet rászórom, és egy-két percig pirítom. Tejjel felöntve simára keverem és sűrűre főzöm. Sózom, végül a tejfölt is belekeverem, és borssal ízesítem. Jól kiforralom. A megfőtt göngyölegeket az alufóliából kicsomagolom, szép, ferde szeletekre vágom és meleg tálra téve, a tejfölös mártással lelocsolom. Párolt rizst és őszibarackbefőttet kínálok hozzá.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk