Gombás-tejszínes pulykamell recept

Recept elkészítése:

Gombás-tejszínes pulykamell recept

Hozzávalók:
80 dkg pulykamell,
20 dkg gomba,
1 ek margarin,
1 ek olaj,
2 kis fej hagyma,
1 dl fehérbor,
2 dl tejszín,
2 db tojás,
1 csokor petrezselyem,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

      A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. A pulykemell-szeleteket megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk és széles csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk.
Felforrósítjuk a margarint, beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg a leve elfő, majd félrétesszük és melegen tartjuk. Másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a pulykemell-csíkokat aranysárgára sütjük, megszórjuk sóval, borssal, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és lassú tűzön üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük a borral, 30 percig pároljuk, majd elfőzzük a levét és hozzáadjuk a megpárolt gombát. A tojás sárgáját összekeverjük a tejszínnel, belekeverjük a petrezselymet, ráöntjük a húsra, összekeverjük és forrón, natúr rizzsel tálaljuk.

Elkészítés ideje: 1óra

Receptek kategória: