Zöldborsós csirkezúza-pörkölt gombás makarónival recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

50 dkg csirkezúza,
10 dkg kolozsvári szalonna,
2 közepes fej vöröshagyma,
1 csomag mirelit zöldborsó,
1 db paradicsom,
2 db zöldpaprika,
15 dkg gomba,
1 evőkanál ketchup,
20 dkg makaróni,
pirospaprika,
só,
törött bors,
2 evőkanál olaj.

Recept elkészítése:

A csirkezúzákat megmossuk, megtisztítjuk, és hosszában félbevágjuk. Az egyik vöröshagymával, a paradicsommal, a zöldpaprikával, pirospaprikával, sóval, kevés vízzel enyhén fűszerezett pörköltet készítünk. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, és együtt puhára főzzük. Közben a makarónit kisebb darabokra tördeljük, és bő sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és olajban üvegesre sütjük, majd a másik apróra vágott vöröshagymával aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, szintén apró darabkákra vágott gombát, és sóval, borssal, ketchuppal ízesítjük. Állandóan keverve 5 percig pároljuk, majd a kifőtt makarónihoz adjuk. A zöldborsós csirkezúzát a gombás makarónival tálaljuk.

Receptek kategória: