Paradicsomos pulykapörkölt recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

75 dkg pulykacomb,
3 db kis paradicsom,
1 kis fej hagyma,
10 dkg vajbab,
1 csomag leveszöldség,
5 dkg vaj,
1 szál babérlevél,
1 1/2 dl fehérbor,
6 szem bors,
6 dl zöldséges húsleves.

Recept elkészítése:

A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és félbevágjuk. A leveszöldséget megtisztítjuk és megmossuk. A zöldségeket, a hagymát, a borsszemeket, a babérlevelet és a húst lassú tűzön kb. 1 óráig főzzük. Közben a paradicsomokat megtisztítjuk, leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat, felnegyedeljük, eltávolítjuk a magokat, és a paradicsomhúst egyenlő részekre vágjuk. A húst kivesszük a fazékból. A lisztet a vajon aranybarnára sütjük, beleöntjük a bort, és felöntjük a húslevessel. 10 percig lassú tűzön kevergetve főzzük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a húst, a vajbabot, a zöldségeket, a borsszemeket és a paradicsomot, majd jól átmelegítjük. Rizzsel tálaljuk.

Receptek kategória: