Libapörkölt 1. recept

Libapörkölt 1. recept
Hozzávalók:

2 kg liba,
8 dkg zsír,
25 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 dkg pirospaprika,
12 dkg zöldpaprika,
8 dkg paradicsom,
só.

Elkészítés:

A jó és tartalmas libapörköltet öregebb húsú libából készíthetjük el, amely már nem alkalmas pecsenyének. A megtisztított libát részeire bontjuk, a mellehúsáról és a combokról a zsiradékot lefejtjük, ezt töpörtyűnek megsüthetjük, a keletkezett finom libazsírt pedig libahús ételek elkészítésére felhasználhatjuk. A mellhúst és a combokat csontjával együtt feldaraboljuk, és jól megmossuk. Zsírban finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük egy kevés vízzel. Beletesszük az előkészített libahúst, megsózzuk és fedővel letakarva, mindig csak rövid lében pároljuk. Szükség szerint az elfőtt levet kevés víz hozzáadásával pótoljuk. Amikor a hús félig puhára párolódott, beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a cikkekre vágott paradicsomot.
Ezután nem erős tűzön, lefedve, a hús puhulásáig főzzük. Levének sűrűnek, tűzpirosnak és tartalmasnak kell lennie. Ízlés szerint köretnek adhatunk hozzá tarhonyát, galuskát vagy tört burgonyát.

Elkészítési idő: 75 perc

The Mountain - 3D pólók