files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók
60-80 dkg kacsahús,
6 dkg zsír,
6 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
0.5 dkg pirospaprika,
10 dkg zöldpaprika,
5 dkg paradicsom vagy 10 dkg lecsó,
só.
Recept elkészítése:
A húst 3 dkg-os darabokra aprítjuk. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, a zsírban megpirítjuk, belekeverjük a pirospaprikát, belerakjuk a húst. Vízzel felöntjük, sózzuk, lefedve pároljuk. Ha a hús majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot.
Burgonya-, rizs- vagy tarhonyakörettel, savanyúval tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges