Juhászpörkölt 2. recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

40 dkg juhlapocka,
50 dkg édeskáposzta,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejfel,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál zsír,
só,
1 kiskanál pirospaprika,
burgonya.

Recept elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a kockára vágott húst. Megsózzuk és egy kevés vizet aláöntve, lefedve, kis lángon fél óráig főzzük. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a kitorzsázott, cikkekre vágott káposztát, kissé megsózzuk, és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Végül a tejfelben simára kevert liszttel besűrítjük a pörköltet, és még egyszer felforraljuk. Sós vízben főtt, hasábokra vágott burgonyával tálaljuk.

Receptek kategória: