Juhászpörkölt 1. recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

50 dkg birkahús,
50 dkg fehérkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
1 dl tejföl,
1 ek. liszt,
1 csapott ek. pirospaprika,
só, késhegynyi törött bors.

Recept elkészítése:

Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírján megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön majdnem puhára pároljuk. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott káposztát. Fedő alatt teljesen puhára pároljuk. Ezután a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Receptek kategória: