Genfi pacal recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

50 dkg előfőzött pacal,
10 dkg húsos szalonna,
3 karotta,
3 szem burgonya,
2 fej hagyma,
1 szál póré,
20 dkg reszelt sajt,
1 ek vaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó vágott petrezselyem,
2 ek kakukkfű,
3 dl száraz fehérbor,
só, bors.

Recept elkészítése:

A sütőt előmelegítem 220 fokra. A hagymát apró kockára vágom, a karottát, a krumplit és a pórét felszeletelem. A felhevített vajon aranysárgára pirítom a hagymát. Hozzáadom a pórét, a vágott petrezselymet és a kakukkfüvet. Sózom, borsozom. A pacalt felcsíkozom, és szintén megfűszerezem. Római tálban rétegenként lerakom a zöldségkeveréket, a pacalt és a sajtot (ez legyen legfelül is). Felöntöm a borral, ráteszem a tetejét, és a sütőben egy órán keresztül sütöm.

Receptek kategória: