Csülkös pacalpörkölt. recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

2 kg pacal,
1 nagyobb, húsos csülök,
2 evőkanál ételízesítő por,
1 dl ecet,
3-4 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
2-2 db paprika és paradicsom,
3 evőkanál pirospaprika,
só, őrölt bors,
1 cseresznyepaprika.

Hány személyre
8
Recept elkészítése:

A pacalt megtisztítjuk, ecetes vízzel leforrázzuk, majd sós, ételízesítő porral ízesített vízben puhára főzzük, felcsíkozzuk. A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, sóval, fokhagymával, ételízesítő porral fűszerezzük. A csülköt kiemeljük, kicsontozzuk, a húst csíkokra vágjuk, a főzőlevét félretesszük. A bográcsban a fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, kevés csülöklével felengedjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát, a csíkokra szeletelt pacalt és csülköt, és annyi csülöklével töltjük föl, hogy elegendő szaftja legyen. Lassú tűzön jó egy órányit főzzük. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett.

Receptek kategória: