files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók
1 kb. 1, 5 kg-os csirke,
2 fej hagyma,
1 kk. csípős pirospaprika,
25 dkg gomba,
2 gerezd fokhagyma,
1 kk. paradicsompüré,
olaj,
só.
Recept elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát, a paradicsompürét és a csirkedarabokat. Összekeverjük, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Fedő alatt mérsékelt tűzön kb. 15 percig pároljuk. Ezután mellédobjuk a szeletelt gombát, megsózzuk, fedő alatt még pároljuk, majd rövid lére sütjük.
Nyáron zöldpaprikával, paradicsomszeletekkel díszítjük. Galuskával vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges