Birkapörkölt szilvával recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

15 kimagozott aszalt szilva,
3 ek. olaj,
1 kg tisztított birkacomb 3x3 cm-es kockákra vágva,
0,5 csésze aprított hagyma,
késhegynyi sáfrány,
0,5 mk. őrölt fahéj,
bors, só,
1 tk. finomra őrölt mandula,
1 kis darab velős csont,
1-1 ek. narancslé, citromlé,
csipet porcukor.

Recept elkészítése:

Áztassuk 8 órán át a szilvát. A szárazra törölt húst pirítsuk meg olajban, adjuk hozzá a hagymát, sáfrányt, fahéjat, borsot, sót, mandulát, csontot. Öntsünk hozzá annyi forró vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön pároljuk, lefedve 1,5 óráig. Adjuk hozzá a narancslevet, citromlevet, szilvát. Pároljuk még 40-50 percig.
Forrón, rizzsel tálaljuk.

Receptek kategória: